top of page

Ranní rutina pro super den

Určitě jste už slyšeli o tom, že "ráno dělá den". Když se probudíme s dobrou náladou, tak je velká šance, že i celý den bude veselý. Když málo spíme nebo prostě po probuzení nehýříme optimismem, tak si to vlastně také s sebou bereme do celého dne.


Když se člověk zamyslí nad touto jednoduchou rovnicí, tak dojde k závěru, že má dost velkou příležitost ovlivnit to, jak jeho den bude probíhat. Jen je potřeba se zastavit a i v tom mračení se na sebe do zrcadla si to uvědomit.


V tomhle článku se s vámi chci podělit o to, co funguje mně a co jsem zařadila do svojí ranní rutiny, kterou je samozřejmě kafe, snídaně, čistění zubů a tak.


Hned jak ráno vstanu, dívám se z okna. Máme nádherný rozhled na město a na Ještěd. Za slunečných dní je to fakt nádhera. To ten úsměv přijde sám. Když je zamračeno, tak i tak ve výhledu hledám to hezké. Třeba zajímavé tvary mraků nebo vymýšlím, jaké aktivity se dají dělat doma a pobaví mě.


Po již zmiňovaném kafíčku a snídaní přichází ranní hygiena. Nejsem nadšenec do sprchování ledovou vodou, takže ode mě nečekejte radu "šup do sprchy, ledová voda je skvělý životabudič". Tak to vůbec. Voda má mít podle mě minimálně 35 stupňů a to se samozřejmě bavíme o vodě venku. 😀 Ale co chci říct - v koupelně je zrcadlo, tak je super si před něj stoupnout a usmát se na sebe. Může to znít všelijak, ale funguje to! Kdo se cítí na to, povzbudit sám sebe větami typu "sluší ti to", "jsi krásná", tak do toho! A kdo se na to necítí - zkuste to. Zpočátku ta slova mohou být dost silně podbarvena ironií, ale pravidelným tréninkem a opakováním se z toho stane super mantra, kterou si oblíbíte. Když si čistím zuby, snažím se stát vzpřímeně, protože i nastavení těla ovlivňuje to, jak se cítíme.


Poslední dvě věci, které bych vám chtěla vážně moc doporučit jsou vstát o chvilku dřív a ráno prostě nespěchat a nemít stres z toho, že nestíhám (chápu, že někdy to nejde - mám dvě děti, které nemají pojem o čase a já se zacyklím v tom, že je popoháním. Ale lepší se to😜). A hlavně. Ráno žádný mobil. Přes noc ho mít v módu "letadlo" nebo úplně vypnutý a zapnout ho nejdřív v osm. Sociální sítě, které nás tak často pohltí a my pak nestíháme, odsouvám co nejvíc zvládnu. Samozřejmě mám nutkání kouknout dřív, ale každý den zkouším o pár minut déle.


Tohle jsem vám chtěla předat. Dát si prostě ráno klídek a čas pro sebe, protože pak převážnou část dne na to není čas. V práci, s dětmi, s kolegy,... To je kolotoč, kdy na "já" není moc čas. Tak zkuste myslet na sebe ráno.

  • úsměv

  • pohoda

  • žádný mobil

  • nemyslet na práci a povinnosti

  • říct si alespoň 3 věci, na které se ten den těším (a věřím, že to jde, i když nás čeká těžký den)

Ráno dělá den. 💛

P.S. a samozřejmě, pokud si uděláte čas na jógu, tak to bude super bonus, kterým pro sebe uděláte moc! 😀

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page