top of page

Restorativní jóga


Restorativní jóga patří mezi ty klidnější typy jógy. Asi mezi ty úplně nejklidnější:-). Je to druh jógy, který se využívá pro dosažení maximálního tělesného i duševního uvolnění. Restorativní jóga nás zastaví v čase, který plyne kolem nás, ani nevíme jak.


V praxi této jógy se využívají pozice v lehu či sedu, Používá se spousta pomůcek, které napomáhají lepšímu zaujetí pozice, jejímu "zpohodlnění" a zpříjemnění. Pozice se nestřídají nikterak zběsile. Čas, který se v nich tráví, se počítá od tří do dvaceti minut.

A věřte mi, že to vůbec není nuda a ani vás nenapadne, že jste v pozici třeba dvacet minut. Pohodlně položeni na dekách, podloženi bolsterem a jógovými bloky, s polštářky na očích a ještě navíc zabaleni do deky budete tak spokojení, že se Vám nebude chtít ani pohnout.

Lekce restorativní jógy jsem měla tu čest zažít u Vaška Krejčíka, který je u nás znám jako jedna z výrazných postav propagujících power jógu. Za zvuku tibetských mís nás provedl několika hodinami této krásné praxe. Zpočátku jsem nevěděla, co se vlastně bude dít. Byla jsem obklopena spoustou pomůcek a nevěděla, co si s nimi počít. Zaujímám pozici dítěte a poslouchám svůj dech.....A najednou je slyším jen, ať se začneme pomalu vracet nazpět. Cože? Už je konec? S úžasem se dozvídám, že jsme během hodiny prostřídaly tři pozice. Přísahala bych že to nebyla hodina, ale maximálně patnáct minut! V hlavě je lehko a jakoby "prázdno". Klidno a spokojeno:-).

Jen pomalu vrací se člověk zpátky do reality, která mu přijde podivně zrychlená a najednou běžné věci zdají se být trochu obtěžující. Jak rád by se člověk vrátil zpět na podložku a pod deku! :-)

Proto se těšte! Lekce restorativní jógy přináším pro vás všechny! Informace dodám brzo brzičko.


Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page