top of page

Jóga na pracovišti


Asi vás nepřekvapí, že si myslím, že je jóga naprosto báječná společnice pro spokojený život 😀. Její hlavní přínos vidím v tom, že se dá praktikovat naprosto všude. Naprosto jasně si dovedu představit, že se dá cvičit i v kanceláři. K józe totiž potřebujete jen minimum prostoru, podložku a nic víc. (Připravuji pro vás "reportáž" z reálné lekce jógy v kanceláři - těšte se už brzy :-)).

Firemní jóga se stává poměrně běžnou záležitostí nejen v zahraničí, ale začíná si nacházet cestu i do firem u nás. Že si nedovedete představit, jak to funguje a proč byste vlastně měli chtít cvičit jógu v kanceláři?


První a nejdůležitější je samozřejmě zájem Váš a Vašich kolegů. Pokud je zájem, přichází další otázka - a to otázka prostoru. Sami víte, že pro jógu nepotřebujete mega prostor. Jen něco, kam se vejde pár podložek. Může to být nevyužívaná místnost, ale třeba i kancelář, kde se nábytek "pošoupe" tak, abychom se tam pohodlně vešli. A to je v podstatě vše, protože všechno ostatní zajistím já! Přivezu podložky, pokud nemáte vlastní, přinesu deky a vše co budeme potřebovat.

To jsou tedy základní předpoklady pro cvičení právě u Vás. A proč byste měli vlastně chtít cvičit v práci ?😀

Třeba proto, že po práci se Vám už nechce nikam jezdit. Spěcháte domů za rodinou a dalšími povinnostmi. To, že si zacvičíte v práci Vám vše usnadní, protože neztrácíte čas přejížděním do nějakého studia.

Jóga v práci Vám samozřejmě zpříjemní celý den, o tom není pochyb! Příjemně se protáhnete, lehce posílíte a hlavně - na chvíli vypnete a Vaše mysl pak může zas pracovat. Osvěžená a odpočatá, schopná vymyslet něco nového.

Vaše tělo vám poděkuje - protože ho natáhnete a uvolníte. Po čase zjistíte, že vaše záda a ramena jsou volnější a méně bolavá. Že se váš obličej méně mračí, že se usmíváte a veškeré pracovní záležitosti řešíte s lehkostí a se zájmem.


Lekce na pracovišti se přizpůsobuje tak, aby vyhovovala všem účastníkům. Může to být naprosto klidová záležitost, kdy se "jen" dýchá a pracuje s protažením bolavých částí těla, nebo to může být dynamická akce, která vás rozproudí a posílí. Vše je o domluvě a o tom, co právě potřebujete.

Cvičit lze v průběhu pracovní doby, pokud to Váš zaměstnavatel umožní, případně před jejím začátkem.

Cvičení pro zaměstnance se nejen z těchto důvodů stává nádherným benefitem. Pokud jste zaměstnavatelem, který chce nabídnout svým zaměstnancům neokoukaný benefit, který zaměstnanci ocení, volte jógu do firem. Velice ráda budu tou, která vám ukáže, jak to vše probíhá. Mám zkušenosti ze tří firem, které se nebojí "nového" a šly do toho. Ohlasy jsou velmi pozitivní :-).

Jsem lektorkou, která předvede vašim zaměstnancům, co jim jóga může dát.

Pokud jste zaměstnáni ve firmě a chtěli byste takovýto benefit, předejte mi kontakt na zodpovědnou osobu a já udělám maximum, aby se takováto akce děla i u vás ve firmě.

Cvičení v kanceláři v Liberci je již realitou😀.

Další informace jsou zde: https://www.lenia-yoga.cz/joga-do-firem


Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page