top of page

Začínání s power jógou


Často dostávám dotazy, zda je power jóga vhodná i pro ty, kteří nemají žádnou zkušenost s jógou a nebo pro ty, kteří se prozatím žádnému cvičení nevěnují. Samozřejmě, že ANO! Pokud by tomu tak nebylo, tak by nebylo tolik těch, kteří power jógu praktikují 😀.


Jóga (bavíme se teď o cvičení jako takovém), je úžasná v tom, že všechny ásány (=pozice) je možné provádět v různých variacích tak, aby se v nich dokázal cítit pohodlně i úplný začátečník. Postupnou praxí se zvolna a postupně Vaše tělo posiluje a protahuje. Seznamujete se s pozicemi, které zaujímá Vaše tělo. Zprvu tělo bolí a je mu nepříjemně, mysl také reptá a našeptává Vám: "to nejde, to nezvládneš". Ale pokud příjdete na druhou, třetí lekci, uvidíte, že některé pohyby již nejsou tak bolavé, pozice Vám přijdou známější a možná i pohodlnější. Závěrečná relaxace uvolní Vaše tělo, mysl se na pár okamžiků "vypne" a poté Vám bude ... prostě báječně😀.

Má první lekce jógy byla také bolavá, jako jakákoliv jiná první lekce jakéhokoliv jiného cvičení😀. Ale pocit po ní, byl úplně jiný. Tělo bolelo, ale mysl jásala. Konečně cvičení, které myslí nejen na tělo, ale i na ní.

Je to tak. Jóga je komplexní, a v tom je jedinečná.

Nebojte se proto vyzkoušet powerjógu nebo jinou formu jógy! Přijďte na některou z mých lekcí, provedu Vás pomaloučku a zvolna Pozdravem slunci a dalšími ásánami. Na vlně dechu proplujete lekcí a na konci načerpáte nové síly.

Těším se na Vás!


Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page