top of page
Obrázek autoraLenka Klatovská

Jógování kdekoliv a kdykoliv:-)


Dnes jsem projížděla přeplněné město, několikrát jsem stála v zácpě, čekala na semaforu na zelenou 3 x déle než normálně. Přivedlo mne to na myšlenku, kolik času denně nám zaberou takovéto “prostoje” a jak jich využít - jak jinak, než jógově:-).

1) Při řízení auta jsme většinou shrbení, zhroucení do sedačky- zkuste se zasoustředit, vytáhnout páteř, hlavu do opěrky a ramena zatlačit dozadu a dolu. A hned se sedí jinak - plíce i srdce mají více prostoru pro nádech, rozhodně vám poděkuje vaše páteř a také dochází k otevření hrudníku, což přináší dobrou náladu:-)

2) Sedíte dlouho u počítače? Zkuste trik/cvik pro zpevnění svalíků, které jsou hluboko v pánvi - posaďte se rovně, nohy lehce od sebe a představte si, že pusou nasáváte pití brčkem. Měli byste cítit, jak svaly hluboko v pánvi začnou “něco dělat”:-) A k čemu, že to je? No, hlavně proto, abychom v pozdějším věku netrpěli inkontinencí. A zabrání tomu takový jednoduchý cvik, který může většina z nás provádět x-krát denně.

3) Vaříte? Myjete nádobí? Asi hloupá otázka, že :-). Zkuste si všimnout, jak u těchto činností stojíte…schválně tipnu…vyvalený bok na jednu stranu, jedno rameno trčí vzhůru, hlava divně vytrčená…? Uhádla jsem:-)? Myslete na správný postoj - stát stejně musíte, tak proč to nezefektnit? Stůjte na plných chodidlech, tzn. palec, malíček i pata cítí podlahu, záda vytažená, ramena dolů, hlava v prodloužení páteře. Zadeček netrčí, ale kostrčový “ocásek” stáhneme lehce k zemi. A je to!

Takovýchto triků je spousta, postupně budu přidávat další. Pokud máte nějakou činnost, u které máte pocit, že by šlo něco takového dělat, sem s ní. Vymyslím, co by při ní

šlo dělat, aby to prospělo vašemu tělu a třeba to i tuto činnost,

oživilo:-)


A jak se vám líbí tento způsob mytí nádobí:-) ?


Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page